Diferentele dintre femei si barbati in modul de a-si manifesta iubirea

De-a lungul timpului femeile au fost considerate mai romantice decat barbatii.Insa, cercetarile din ultimele decenii indica contrariul.De unde vine aceasta schimbare? Asa cum sustine Brehm “casatoria are un efect mai puternic asupra vietii femeii,decat asupra vietii barbatului si ,de aceea, ea determina un interes mai mare in orientarea comportamentului erotic premarital.”

cuplu3

Barbatii se indragostesc si se simt atrasi de femei mai frecvent si mai rapid, in timp ce femeile pierd mai mult timp pentru a se decide si angaja intr-un parteneriat erotic.Dar, dupa ce au hotarat, ele se implica erotic mult mai intens decat “suporta” unii barbati, determinandu-i pe acestia sa incerce sa se “elibereze” din mainile femeii.

cuplu4

Un alt studiu arata ca femeile tind sa lege sexul si dragostea mult mai strans decat barbatii si ,in general, vor avea relatii sexuale numai cand simt ca sunt indragostite.
Fengler afirma ca, pe masura ce relatia erotica progreseaza, romantismul creste pentru barbati si scade pentru femei.
Se pare ca romantismul este influentat si de alte variabile. De exemplu romantismul este mai mare la cei cu o situatie financiara mai buna, la cei necasatoriti si la cei tineri in comparatie cu cei varstnici.
Daca facem o comparatie intre femei si barbati din punct de vedere al manifestarilor erotice ,tragem concluzia ca barbatii sunt mai romantici,se indragostesc mai repede, dar mai putin intens.Insa ei nu manifesta nivelul de atractie fata de partener pe care il manifesta femeile si nici nu percep o relatie atat de stransa intre sex si dragoste.

Bibliografie: “Psihologia relatiei de cuplu.Abordare teoretica si aplicativa” I.Mitrofan, C.Ciuperca. Ed.SPER, 2009